Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fetih Ordusu’nun IŞİD Hakkındaki Açıklaması

Kalamun’da kurulan Fetih Ordusu, yayınladığı bir bildiri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’e karşı savaş ilan ettiğini duyurmuştu.



Kalemun Fetih Ordusu'nun yayınladığı bildirinin tercümesi (tam metin):

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Kalemun Fetih Ordusu’nun İŞİD Hakkındaki Açıklaması

Allah ve Resûlüne karşı savaÅŸanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. (Maide suresi, ayet 33)

Bütün bunlardan sonra

ÇoÄŸunlukla devle cemaatiyle vuku bulan iki yıllık bir savaÅŸ döneminden sonra kışkırtan restleÅŸmelere ve birçok ön koÅŸula raÄŸmen Allah (azze ve celle), kardeÅŸleriniz olan mücahitlere batı Kalamun bölgesini bu ateÅŸ çemberinden kurtarmayı nasip etmiÅŸtir.

Bu çekiÅŸmenin bazı sebepleri ÅŸunlardır:

- Batı Kalamun bölgesi askeri olarak muhasara altında olup, nizam adına çalışan köpeklerin- ajanların hiçbir engelle karşılaÅŸmadan bölge içinde kullanabildikleri geçiÅŸ yeri olması.

- Müslümanların geneli hilafet düÅŸleri kurmaktaydı. Bu iÅŸ (hilafet ilanı) onlara karışık geldi ve zemmedilen hilafet söylemlerini desteklemeye baÅŸladılar. Bu ilanın meÅŸru-ÅŸer’i olmadığını beyan ettik ve bu konuda alimlerin sözleri sayılamayacak kadar çoktur.

- Hilafet ilanı konusunda samimi olan kardeÅŸlerden bir grup mücahit bu iÅŸin başında devle cemaatine katıldı. Ancak bu samimi kardeÅŸler ya ÅŸehit oldular ya da uzaklaÅŸtırıldılar. Devle cemaatinin kendisi, Müslümanların avamına karşı tutumlarından dolayı bu kiÅŸileri tasfiye etti.

Kimseye bu bölgenin önemi ve tehlike arz eden durumu gizli kalmaz. Bir yandan rafizi saldırıları ve kuÅŸatmaları, diÄŸer yandan da Nusayri tehlikesi…

Ä°lim ehliden ve cihat önderlerinden birçoÄŸuyla istiÅŸare ettik ve bize hep örten taraf olmamızı tavsiye ettiler. Bugün, Rafızilerin saldırıları daÄŸları bile aÅŸtı ve  Müslümanların kahir ekserisi zem edilen hilafet ilanın batıllığını anladı.  Ancak anlama-farkına varma; bu bayrağı sömürenlerden neÅŸet eden hareketlerden sonra gerçekleÅŸti. Aslen bunlar ya üstlerinde iÅŸbirlikçilik gibi ÅŸeri ÅŸüphelerin olduÄŸu ya yol kesici eÅŸkıyalık yapanlar ya da yemek ve elbise için sömürücülük yapan bir kısım kimselerdir.

En sonunda bu ifsatçı taifenin kökten kazınmasını kararına varıldı. Åžurası bir gerçek ki bu seçenekten baÅŸka hiçbir alternatif kalmadı.

Savaşı gerekli kılan, devle cemaatinden sadır olan bazı ameller

- Birçok müfsidi bünyesinde barındırması. Bu azgın taifenin, devle cemaatinin göstermiÅŸ olduÄŸu mukavemetin gölgesine sığınarak kendilerini saÄŸlama almaları.

B-  Mücahitlere saldırarak ve silahlarını alarak ribat bölgelerinin çoÄŸunun boÅŸaltılmasına  neden olmaları. Bu eylemlerin neticesi olarak insanlar, cihadı terk ederek mülteci çadırlarında oturmaya baÅŸladılar.

C-  Komutan Ä°dris’in makarlarına düzenlenen saldırlar ve silahına el koymaları. KeÅŸke bunları Müslümanların zaferi için kullansalar. Ya satarlar ya da depolarında saklarlar.

D- Åžeyh Mu’tasım’a karşı füze saldırılarında bulunmaları, silahına ve mühimmatına el koymaları, bütün birimlerine ihanet etmeleri ve nizama yakışan bir yol benimseyerek bunları alçaltmaları-zelil kılmaları.

E- El Mukni’i  ve yanında ki dört genci hazm hareketine tabi olma bahanesiyle – Her fırsatta ve bir çok kez bu tabiliÄŸi reddetmesine raÄŸmen -katletmeleri.  Åžam da yer alan cihat sahalarının hepsi cesaretiyle birlikte bu gerçeÄŸe ÅŸahitlik eder. Bu kiÅŸiyi ve yanındakileri bıçakla boÄŸazladıktan sonra cesetleri daÄŸa attılar.

F- Örgütün eski emiri olan Ebu Usame el- Banyasi’yi, hakka tutunması ve mücahitlerin oluÅŸturduÄŸu birliklere merhametle muamele etmesi sebebiyle katletmeleri.

G- Yebrut Ehli yanında Ä°yi huyluluÄŸu-yumuÅŸaklığıyla bilinen Yahya Zehra’yı Amerikan casusu olma töhmetiyle katletmeleri. Bunların yanında kesinlikle bu töhmeti doÄŸrulayacak bir delil yoktu.

H- Devle cemaatinin yaptıkları yüzünden Arsel bölgesinin içinde ve dışında yaÅŸayan Müslümanların başına eziyet-zarar gelmesi ve onları korkutmaları.

I- Åžeriatla muhakeme olmayı kabul etmemesi ya da ÅŸeri bir heyetin vereceÄŸi kararlardan yüz çevirmeleri. Bu yüz çevirmeyi de, zulum ve tuÄŸyan üreten müstakil ÅŸeriatları sebebiyle gerçekleÅŸtirdiler.

J-Müslümanların genelini tekfir etmeleri ve bu fikirleri avamın arasında yaymaları, yol kesicilik yapmaları.  Durum öyle bir hal aldı ki ÅŸeran yeryüzünden kazınmaları gerekli, güç ve kuvvet sahibi bir grup oldular.

Son Olayların özeti

Yaklaşık olarak geçtiÄŸimiz iki ay boyunca Devle örgütü, mücahitlerin yardım için kullandığı yollara hacizler kurarak alternatifi olmayan bu yolları kesmeye baÅŸladılar. Örgüte mensup kiÅŸiler,  mücahitleri buralardan kışkırtmaya ve taciz etmeye baÅŸladı. Bu olaylar üzerine mücahitler savaÅŸmamak- kan akıtmamak için yollarını deÄŸiÅŸtirdiler. Hacizde ki mücahitlerden birisini esir almaya çalıştılar. Bu olayların hepsi ilk çatışma esnasında vuku bulan ÅŸeylerdi.  Daha sonra mücahitlerin karargah olarak kullandıkları yeri, karşı cepheden gören yerleri istila ederek  havan ve top atışından bulundular. Bu karmaşık dönemde, Hizbullat’ın  ribat noktalarına olan baskısı da arttı. Mücahitlerle savaÅŸmak istemeyen gruplar bu bölgeye geldi ve ilerleyiÅŸleri durduruldu. SavaÅŸmaya isteksiz olan gruplardan ilerleyen dönemlerde sadır olabilecek ihanetlere karşı, bu grupların bölgeye giriÅŸi engellendi.  Öyle ki barış içerikli niyetlerini-amaçlarını mücahitlere beyan ettiler ve daha sonra bölgeye giriÅŸleri kabul edildi. Bölgeye girdikten sonra ribat tutulan bazı haciz noktalarını teslim aldılar. Bazı birliklerini bu bölgelere gönderdikleri zaman hemen haciz kurdular ve insanları biata zorladılar. Bu bölgeye iyice yerleÅŸtikten sonra askerleriyle beraber bazı komutanları esir aldılar. Yollarda ve iletiÅŸim cihazlarında ” bagıye ve sizleri boÄŸazlamak için geldik ey mürtedler ” diye bağırmaya baÅŸladılar. Mücahitleri tüfeklerle vurmaya baÅŸladılar ve kanlarını akıttılar. Mücahitler bu traji komik olayı durdurmak için birlikte hareket ettiler. Mücahitlerin yanında esir olan birisi uygun bir fırsat bulup bir silah edindi, ÅŸoföre ateÅŸ açtı ve arabayla firar etti. Daha sonra mücahitleri havanlarla ve toplarla dövmeye baÅŸladılar. Bu olaylar üzerine mücahitler bu taifeyle savaÅŸmak zorunda kaldı.

jaishfathqalamunisis-1.jpg

Kaynak: Ümmetiislam.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.